keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Aallonmetsästystä ja muuttohommia

Viime viikolla "vihdoin" alkoi koulu. Olisihan lomakin viela kelvannut, mutta oli kylla kiva paasta taas arjen rytmiin. Etenkin ku oon normaalisti tottunut sellaiseen liukuhihnarytmiin, tappaen tehokkaasti yhden askareen toisensa jalkeen. Taalla elaessa ei ole oikein minkaanlaista rytmia, paivat vaan valuvat ohi ja illalla huomaa, etta mitaan ei ole tehnyt. Paatin ottaa vain kolme kurssia, koska muuten en saisi ikina kahta paivaa pidempaa lomaa, mika tarkottaisi sita etten paase matkustaa mihinkaan koulun aikana. Otin pelkastaan "asia"-kursseja eli miulla on International Business, Strategic Management ja Principles of Marketing. Varsinkin kaks viimeista on Ollin mukaan niin hc-kamaa et ehka on ihan hyva et miulla on vaan kolme kurssia.

Viime viikolla ei aurinkoa paljoa nakynyt. Alkuviikosta satoi yli vuorokauden yhtamittaan kaatosadetta. Lokakuu onkin sateisin kuukausi taalla. Pikkuhiljaa pitaisi alkaa aurinko tulla taas esiin. Keskiviikkona paastiin vihdoin monen mutkan kautta muuttamaan omaan kotiin. Se on ihan sairaan siisti!! Talo on nelikerroksinen ja katolla on uima-allas, josta on nakyma merelle! Sisalla on moderni sisustus ja nelja makkaria. Meidan uusioperhe koostuu 10 ihmisesta, jotka kaikki ollaan siis vaihtareita taalla. Ainoa huono juttu mein luukussa on se, etta kouluun kestaa ajaa reilu 20 min ja mein salille kestaa 30 min. Kaikenlisaks lahelta ei olla ainakaan viela loydetty yhta halpoja ja hyvia ruokapaikkoja kuin Kathussa. Mutta kaikkea ei voi saada!

Ennen muuttoa haaveiltiin siita, etta paastais ite kokkaamaan kaikkia herkkuja, kuten salaattii, kunnon aamupalaa, ym, ym. Parin kauppareissun jalkeen tajuttiin kyl, etta taalla ei kannata kokata mitaan muuta kuin thai-ruokaa ja senkin tekeminen kotona on kalliimpaa kuin ulkona syominen. Etta se siita kaikenlaisista herkkusalaateista (fetan hinta on yli 4 e, niin kuin kaikkien muidenkin juustojen hinnat).

Viime viikolla Phuketissa alkoivat vegefestarit, jonka huomasi etenkin liikenteessä. Ilmeisesti ajokortteja sai puoleen hintaan, kun kaiken maailman tunareita osui tielle. Taalla elaessa ei ainakaan jannitys puutu elamasta, etenkin jos ajelee Rawai- Phuket Town valia. Pariin kertaan on elama vilahtanu silmissa, kun joku paattaa kaantya eteesi kun itse ajat yli 60 km\h. Muutenkin kun taalla ajaa joutuu keskittymaan koko ajan. Koskaan ei tieda milloin joku paattaa vetaa jarrut pohjaan, tai tehda u-kaannoksen suoreaan edessasi tai jotain muuta vastaava. Paikallisille tamakaan ei ole tarpeeksi! He paattavat lisata jannitysta entisestaan ajamalla ilman kyparaa, pitamalla sylivauvaa sylissa tai puuistuimella edessaan, tai ajamalla 80 km\h kaatosateessa ilman kyparaa pitamalla toisessa kadessa puhelinta!

On paljon asioita mita pitaisi tehda taalla ollessa. Yksi must- juttu paastiin toteuttaa viime viikonloppuna eli paastiin surffaamaan! Otettiin skodet alle ja ajeltiin aina Bang Tao biitsille saakka, jossa meita oli opettamassa Ricky niminen mies. Valitettavasti Ricky ei ollut vaaleatukkainen surffarikomistus tai vaaleatukkainen se kylla oli, mutta noin 40 vuotta liian vanha :D Ricky oli kuitenkin aivan mahtava opettaja ja niinkuin han lupasi paastin jo ensimmaisena paivana laudalle pystyyn!! Toki Ricky auttoi meidat paasemaan aallon matkaan ja meilla oli isot soft boardit, joten pystyyn paaseminen oli helpompaa. Seuraavana paivana  paastiin itse metsastamaan aaltoja, joka olikin jo paljon vaikeampaa. Paasin myos kokeilemaan oikeaa surffilautaa, joka oli paljon haastavampi, mutta paasin kuin paasinkin pari kertaa pystyyn. Surffaaminen oli todella siistia ja aika meni aina tosi nopeasti. Huomenna on vapaapaiva, joten toivottavasti paastais taas surffaa ja talla kertaa Kata biitsille, jossa pitaisi olla isommat aallot!

Vegefestarit on muuten kaikkea muuta kuin jotkut hippitsembalot! Phuket Town on niiden paanayttamo, jossa on ollut koko viikon aivan sairaasti porukkaa! Tarjolla on pelkastaan vege-ruokaa, josta osa on todella epailyttavia ja osa on uppopaistettua pullamossoa. Paaspektaakkeli on kulkue, jossa kuljetetaan jotain jumalia ja mukana kulkee myos paaosin miehia, jotka on lavistany posken lapi veitsia, puukkoja, miekkoja, sahkoporia, pyoria, tankoja, jne.... Tanaan olin menossa aamulla 8 joogaan ja ajoin suoraan tallaisen kulkueen tielle. Jouduin jaamaan katsomaaan sita, koska liikenne oli aivan tukossa enka paassyt eteen enka taakse. Naky oli aika karmaiseva kun osa miehista kulki aivan transsissa poski lavistettyna jollain esineella ja osa miehista oli yltapaalta veressa. Koko ajan kuului kauhea pauke ja melu, niin etta valilla ajattelin, etta jossain ammuskellaan. Yksi mies kulki eteenpain veistaen kirveella kielenpaata! Siina vaiheessa meinas miultakii taju menna, kun naky oli sen verta kauhea. Etta sellaiset vege-festarit!! Meno pitaisi viela yltya viikonloppuun mennessa!

En oikein muista oliko jotain muuta mita piti kertoa.. Ainiin varattiin ollin ja veeran kanssa lennot phuketista Chiang Maihin, Thaimaan pohjois-osaan, josta olisi tarkoitus matkustaa laosin ja vietnamin kautta kambodzaan. Paatettiin pitaa 16 paivan omatoiminen loma, jotta keretaan koluta Pohjoinen kunnolla. Kahen viikon paasta lahetaan varmaan Bangkokiin. Taalla kaikki on olevinaan niin halpaa (paitsi juusto ja nektariinit), mutta rahaa menee silti aivan tuhottomasti!!


Tässä on meidän lukaali!
Keittiö

 Kattoterassilla on baaritiski ja uima-allas.
baaritiski

Olohuone

Norsuvaroitus
Tällaisia kyltteja on jokapuolella. Thaimaan "hirvivaroituksia".

Kuivaharjoittelua

Välillä rantaan tultiin mahaltee ja välillä pääsi ihan laudan päälle.
Rantautunut valas


Allasosasto

Tässä on se toinen tyyli!
Todistusaineistoa

Paras tapa tutustua Phuketiin on ajella mopolla ympari saarta. Etenkin rantareiteillä maisemat on huikeat! Harmi vaaan, ettei niitä saanut tallennettua kameralle. Allaolevassa kuvassa on työn varsilla näkyvät norsut, joista on varoituskylttejä.



Tässä ollaan koko poppoo valmiita valjastamaan Bang Taon aallot!


Kuvat on ihan sekalaisessa järjestyksessä koska apple ja blogspot ei oikein pelaa yhteen. 
Sawadii kaa tältä erää!!


AK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti